miercuri, 19 octombrie 2016

Sobe teracota. Avantaje

Sobe teracota - avantaje:

E frig. Iarna e pe noi. Singulul lucru la care mă pot gândi este căldura din casă. Caut o soluție ieftină și eficientă, așa că mă gandesc la o soba de teracota, o soba pe lemne.

Am ales încălzirea cu lemne pentru că este cea mai ieftină soluție în primul rând, apoi pentru că este o soluție de încălzire cu randament ridicat și nu în ultimul rând o soluție prietenoasă cu mediul înconjurător (dacă combustibilul, lemnul, este achiziționat din locuri de tăiere, ulterior replantat, sau provine din surse reciclabile)

În orașe, aceste sobe de teracota sunt la mare căutare datorită aspectului deosebit pe care aceste sobe îl conferă. La sate, mai ales cele indepartate de orașe, se folosește intens metoda de încălzire cu sobe pe lemne, sobe folosite de obicei și la gatit.

Lemnul este cu aprox. 40% - 50% mai ieftin decât celelalte 2 combustibili principali: gaze naturale și electricitate.

Sobele de teracota sunt calde mereu și conferă relaxare la auzul lemnelor trosnind în sobă și când simțim mirosul lemnului arzând în soba.

Toata această bucurie se poate experimenta în orice casă, deoarece o soba teracota modernă se poate monta în orice casă deoarece există sobe teracota portabile. Trebuie doar asigurat modul de evacuare al gazelor rezultate din arderea lemnului.

Pentru aceasta se foloseste o hotă electrica sau un sistem mecanic de evacuare cu cos de fum de tip burlan.

Marele avantaj pentru orice sobă de teracotă este faptul că există numeroase forme și culori, iar soba de teracota în sine poate avea orice model și forma ne-am putea dori, asta pentru că se realizează prin îmbinarea plăcilor de teracotă îndividuale.

Scrie-mi un cometariu mai jos și zi-mi ce amintiri îți trezește gandul la o sobă din teracotă.  Mulțumesc. :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu