miercuri, 21 septembrie 2016

Miniexcavatoare - Stiri: Caterpillar va produce propriul Miniexcavator

Pe 25 August 2016 Caterpillar a anunțat rezilierea colaborarii unui contract semnat pe 20 de ani cu Wacker Neuson, doar după 6 ani de la semnarea acestuia.
Până în 2011, Caterpillar au fabricat 3 modele de miniexcavatoare dar au decis că cel mai bun mod de a își mări plaja de utilaje ar fi să semneze o înțelegere cu Waker Neuson pentru excavatoare din categoria sub 3 tone.(miniexcavator) și inclusiv producție de piese de schimb cum ar fi dinti cupa.
 Din acel moment, Waker Neuson a livrat 7 modele către Caterpillar, aceste modele fiind cuprinse intre 935 kg pentru modelul 300.9D și până la  2670 kg pentru modelul 302.7D CR .
Motivul pentru care Caterpillar a reluat contrucția de mini excavatoare în firmă ar fi piața, care a crescut sufucient pentru a justifica reluarea fabricației pe cont propriu a acestei game de produse. Cu alte cuvinte alianța a fost “prea” de succes pentru a supraviețui 20 de ani :)
 “Wacker Neuson a fost un partener excelent în această alianță, furnizând către Caterpillar miniexcavatoare de calitate în ultimii ani” a relatat managerul general al Caterpillar, dl. Korey Coon, acesta din urmă fiind responsabil cu miniexcavatoare hidraulice si încărcătoare frontale mici.
“Piața pentru aceste produse a crescut, iar noi credem că proiectarea, fabricarea și distribuția internă a acestui tip de mini excavator oferă o valoare mai mare clienților, dealarilor și partenerilor noștrii.”
Carepilar dorește de asemenea să profite de facilitățile existente și a echipei de proiectare care este foarte mare în cadrul organizației.
Cinci dintre modelele actuale (301.4C, 301.7D CR, 302.2D and 302.4D) produse de Waker Neuson în Austriavor ieși din producție la jumătatea anului 2018, iar 302.7D CR va ieși din fabricație la sfârșitul anului 2019.
Modelul 300.9D deasemenea va ieși din fabricație la sfârșitul anului 2019 sau mai târziu, dacă ambele părți vor cădea de acord.
dinti cupa miniexcavator

Nu încape îndoială că cei de la Caterpillar sunt dornici să vadă modelele ce vor înlocui modelele de miniexcavator amintite mai sus, gata pentru lansare la Conexpo în 2017, sau cel puțin să fie în poziția de a putea oferi informații în legătură cu ce ar trebui să aștepte clienții.
În 2015, furnizarea de utilaje pentru Caterpillar, a însemnat mai bine de 5% din venituri pentru Waker Neuson. 
Într-un comunicat, compania a afirmat: “Grupul Wacker Neuson va continua să își întărească strategiile de expansiune pe plan global, distribuind gama largă de excavatoare de care dispune cu greutăți  de operare cuprinse între 0.8 și 14.5 tone. Pentru aceasta va folosi canalele sale de vânzări create la nivel mondial. Waker Neuson va continua să se concentreze pe furnizarea de produse inovative ce aduc clienților mai multă valoare adăugată. Caterpillar va continua să cumpere produsele selectate, realizate de Waker Neuson pentru a completa producția proprie în viitor chiar și după încheierea parteneriatului în 2018.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu